Ważne są nie tylko kalorie, ale również ilość składników odżywczych którą spożywamy. W następnej kolejności jakość tych źródłem makroskładników. Zdecydowanie warto zwracać uwagę na wszystkie te czynniki mające wpływ na sylwetkę, a przede wszystkim zdrowe. Warto pamiętać o tym, że jeżeli jednego dnia zjesz 150 gramów białka, czy innego składnika [...]
Jest promka na mieszanke bialka z biotechu 2270g + 1000g to kupic ta? Dobra jakosc z tego co czytalam na tym forum ale to posty z 2018 roku wiwc wiele moglo sie pozmieniac stad te pytania. Dla kogoś moze i byc to smieszne ze tak dopytuje ale zależy mi na swej kondycji i zdrowiu :)
[...] Aktywność fizyczna bez wątpienia przyspiesza proces odchudzania. Trening siłowy nadaje sylwetce jędrnych, sportowych kształtów oraz poprawia jakość sylwetki. Jeśli nie wiesz od czego zacząć, zerknij do naszej bazy treningów, a z pewnością znajdziesz coś idealnego dla siebie. [...]
Tylko ile te białka pijesz ? Dla mnie odżywka białkowa to uzupełnienie diety i stawiam na jakość . Szukanie taniego zamiennika to słaby pomysł . W moim przypadku białko to też tylko uzupełnienie diety i pomimo, że średnio używam tylko 30g dziennie to i tak nie mam zamiaru przepłacać, bo grubo jest przesadzona ta cena. Pamiętam jeszcze bodajże rok [...]
[...] tarczycy jest zdiagnozowana i odpowiednio leczona , gdzie zostały wynormowane hormony tarczycy to nie będzie to miało żadnego wpływu na Twoje postępy treningowe . Natomiast jakość treningów w dużej mierze zależy od dobrego odżywiania a jak nie masz jakiejś szczególnej diety to i mocy na siłce będzie brakowało. Zmieniony przez - flex1976 w dniu [...]
Białko Allnutrition wpc wpi w porównaniu do innych firm wychodzi bardzo korzystnie cena/ilość/jakość , bardzo dobre smaki , jest ich tyle że będziesz miał w czym wybierać...polecam , sam używam tylko tego białka... Sos zero słodki dla mnie nr1 Allnutrition Choco Nut...
[...] kalorii znajdziesz wartości produktów podanych przed obróbką termiczną. Zwróć uwagę, że ziemniaki, ryż, kasze podczas gotowania chłoną różne ilości wody. Ma na to wypływ jakość surowca i czas trwania obróbki termicznej. Dla przykładu jeszcze inaczej sprawa wygląda w przypadku ziemniaków pieczonych. Tutaj bardzo łatwo można przesadzić z [...]
[...] do normalnej gospodarki hormonalnej i zdrowia organizmu. Na początku musisz wyeliminować kompletnie aktywność fizyczną, czyli przestać biegać i jeździć na rowerze, zadbać o jakość snu, i przez około 1-2 tygodni spożywać 1200-1300 kcal które spożywałaś. Te kalorie możesz podzielić po równo między makroskładniki, dając 1/3 kalorii z białka, 1/3 [...]
[...] warto skorzystać i zakupić to o czym pisaliśmy wyżej. Pomysł też o jakimś koncentracie białka serwatkowego aby uzupełniać braki w diecie jeśli takowe są A w jaki sposób jakość tych produktów była przez Ciebie sprawdzana ? Bo jestem ciekaw np. kreatyny. Jeśli kreatyna to zawsze tylko kreatyna i nie da się jej popsuć to są tańsze produkty niż [...]
[...] oparte głównie na hydrolizatach skrobi, maltodekstrynach czy skrobi woskowej - waxy maize. Białko w gainerze powinno być pochodzenia zwierzęcego, co odpowiadać będzie za jakość suplementu. Najlepszą opcją jest, aby dodatek białkowy w gainerze był pochodzenia zwierzęcego, co stanowić będzie kompletne źródło aminokwasów. Osoby trenujące [...]
[...] zależy od ogółu diety. Jeden posiłek niewiele znaczy w perspektywie wielu innych. Najważniejsza będzie ilość kalorii, następnie ilości składników odżywczych, a na końcu jakość ich źródeł. Podchodząc do pierogów pod kątem jakości posiłku, to szału niestety nie ma. Słabej jakości mąka pszenna i brak źródła białka. Witaminy i składniki [...]
Witaj, nie wiem jak mocno uciąłeś kalorie, ale jeśli nie zjechałeś poniżej 2000 kcal (wiem że 2000 to mało, ale wagę masz sporą) i waga ładnie spada, to sugeruje nie kombinować. Jak to mówią "lepsze jest wrogiem dobrego", dlatego wiele osób notując dobre efekty stara się na siłę coś poprawić, a najczęściej "przedobrzy". Dlatego jeśli coś działa, [...]
[...] tutaj obliczenia na podstawie dokładnego wzoru, który znajduje się tutaj: https://potreningu.pl/articles/5255/zapotrzebowanie-kaloryczne-dla-wnikliwych- Ocenić można jedynie jakość dobranych produktów. Zdecydowanie brakuje w niej urozmaicenia, które jest podstawą zdrowej diety. Nie możesz jeść ciągle pieczywa, piersi, jajek i twarogu. Masz do [...]
[...] pod tym linkiem: https://www.sfd.pl/art/Trening/Trening_HIIT__na_czym_polega_i_czy_jest_skuteczny_-a2405.html Makro to jedno, ale warto abyś zwrócił szczególną uwagę na jakość produktów swojej diety. Staraj się układać jadłospis tak, aby znajdowały się w nim pełnowartościowe, mało przetworzone produkty. Dodaj również sporą ilość warzyw, [...]
[...] zaznaczyć iż mając na celu FIT sylwetke, białe pieczywo niestety nie sprzyja pracy nad jej wyglądem. Wiadomo, że oprócz kalorii i udziału makroskładników, liczy się także jakość produktu, jego wpływ na glikemię. Badania dowodzą, że bazowanie na tego rodzaju pieczywie, może sprzyjać większemu otłuszczeniu sylwetki. Przeczytasz o tym w artykule [...]
[...] masę na poważnie wziąłem się od czerwca mając wtedy 60 kg, Fast foody i jakieś napoje zdążały się sporadycznie. jednak bardziej patrzyłem na ilość kalorii białka itp. niż na jakość produktów. Od około 2 tygodni zacząłem bardziej na to zwracać uwagę (ograniczenie jedzenia w stylu parówki, zmiana chleba białego na razowy) wydaje mi się też że [...]
Oczywiście cena białka zależy zazwyczaj od kilku czynników. W dużym stopniu jakość i rodzaj użytego surowca wpływa na cenę. Należy jednak pamiętać że w skład ceny wchodzą również takie czynniki, jak choćby użyte komponenty smakowe, marketing firmy. Na cenę mają również wpływ czynniki bardziej techniczne np. rodzaj opakowania, w jakim się znajduje [...]
Cześć! Tak makro jest jak najbardziej w porządku. Warto też abyś zadbał o jakość pożywienia Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze stanowią podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Cześć! Tak makro jest jak najbardziej w porządku. Warto też abyś zadbał o jakość pożywienia Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze stanowią podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]